Jun 15, 2011

TESTIMONI DIEBETES (LAGI)

Seorang lagi tulis kat ruangan chat, suami dia pulih sepenuhnya dr kencing manis dan penglihatannya yg kabur dah pulih. Alhamdulillah.

Tapi ada berita sedih la. Pakcik sedara yg pernah sy jumpa dulu sbb kena diebetes baru meninggal malam semalam. Maut ni kalau dah sampai masanya tak boleh dilambatkan atau dicepatkan walau sesaat.

Memang la kita tak boleh memaksa seseorang beli tapi kesian juga, sbb bukan takde duit. Orangnya bekerja (kakitangan awam) dan anaknya pun cikgu. Duit tu boleh cari. Kesian kat bapa tu. Apa salahnya cuba. Kalau tak nak beli dulupun, minta airnya pun kita boleh bagi. Ada beberapa org kawan wife yg minta air biodisc. Diorang kata ok, ada perubahan. Diorang negatif ttg biodisc dan kondem, tak berani sy nak aproach lagi.

Kalau rasa mcm bertambah sakit tu maknanya ada tindakbalas la. Ini namanya healing crisis. Proses nak baik gitu. Takkan pakai sekali lampu, minum 2/3 gelas, diebetes terus baik. Kena guna la. Kurang-kurang 6 bulan.

No comments:

Post a Comment

Komen dan pertanyaan anda sangat dialu-alukan.
Komen yang berunsur fitnah, menghina, tidak membina, lucah dan keterlaluan akan didelete. Hanya registered users termasuk open ID sahaja dibenarkan komen. Anonymous tidak lagi kerana ada di antaranya yg tidak bertanggungjawab dgn memberi komen yg mengutuk tapi tak berani perkenalkan diri. Kami tidak menjalankan urusan dengan berselindung.
Nama, emel, no telefon, no akaun bank, gambar dan FB saya adalah benar.